"La hipnosi sense hipnosi"

La majoria de vegades al dir que a les meves sessions faig hipnosis la persona que tinc al davant fa cara d'espantada. La meva reacció més comuna és dir: "Eps, tranquil·la, no es tracta de la hipnosi del teatre, aquí no hi ha un 1,2,3 i ara fes el gos ni una pèrdua de consciència "

Llavors, que és la hipnosi Ericksoniana?

És un estat de profunda relaxació més semblant a quan ens trobem tan immersos en un llibre o somiant desperts que amb prou feines som conscients del que passa al nostre al voltant. En realitat, és molt natural i quotidià.
La hipnosi Ericksoniana et condueix fins a un estat d'alta concentració en els teus processos interns on és possible la integració de nous aprenentatges en el qual es poden canviar conductes, hàbits i comportaments.

En el meu cas la hipnosi la faig servir com a complement de les meves sessions de Coaching. Ja que és una eina molt poderosa que ens ajuda a fer que els aprenentatges quedin instaurats en el nostre inconscient i per tant podem agilitzar així qualsevol procés.

 

Preguntes freqüents sobre la hipnosi

 

Et poden obligar a fer o dir alguna cosa durant o després de la sessió?
No. Totes les persones tenim un codi ètic i aquest existeix en què estiguem hipnotitzats. A més, com ja he dit, en cap moment perds la consciència total, pel que si et diuen alguna cosa que a la teva ment trontolla el més normal és que surtis del trance.

Tot el món pot ser hipnotitzat?
Si vol sí. Si la persona no vol ser hipnotitzada no arribarà l'estat de trance.

Què es pot tractar amb la hipnosi?
Són moltes les seves aplicacions, però podem dir alguna com:

  • Falta de confiança i/o autoestima
  • Estrès
  • Ansietat
  • Pors
  • Insomni
  • Tabaquisme o altres addiccions
  • Control amb el menjar